AVROTROS.nl

Eén tegen 100

Eén tegen 100, de tv-quiz, gepresenteerd door Caroline Tensen, waarin één kandidaat het moet opnemen tegen honderd tegenkandidaten.
  • Vrijdag 21:30 NPO 1
  • NPO 1

IUCN - Bescherm de natuurbeschermer

IUCN - Bescherm de natuurbeschermer

Info uitzending 18 november: Met het project 'Bescherm de natuurbeschermer' verbetert natuurorganisatie IUCN NL de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filippijnen.

Wereldwijd worden elke week drie natuurbeschermers vermoord. Een veelvoud daarvan krijgt dagelijks te maken met bedreigingen, intimidaties en fysiek geweld.

Samen met lokale partners werkt IUCN NL onder meer aan een registratiesysteem om beter inzicht te krijgen in de problematiek, veiligheidstrainingen en maatregelen, het documenteren van bewijs voor strafzaken en het in veiligheid brengen van natuurbeschermers bij acuut gevaar. Ook wordt er bij gezaghebbende instanties gepleit voor erkenning van natuurbeschermers als groep die reëel gevaar loopt.

Het project 'Bescherm de natuurbeschermer' is een samenwerking met Milieudefensie, Friends of the Earth International en Global Witness en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

www.beschermdenatuurbeschermer.nl

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.