Politieagente Ellie Lust is wel wat gewend. Voor haar programma Ellie op Patrouille reisde ze onder andere naar Colombia, Kenia en San Francisco. Het programma werd een enorm succes. Heb je dit gemist? Geen probleem, de spannende serie wordt herhaald vanaf dinsdag 26 juni 2018.

Ellie kwam in het buitenland terecht in overbevolkte drugspanden, kreeg te maken met mensensmokkel en daklozen die op de rand van de afgrond leefden. Samen met haar internationale politiecollega’s ging ze op patrouille; niet als toeschouwer, maar als onderdeel van het team ter plaatse.

In lokaal uniform, met open vizier en bewapend met een goede dosis Amsterdamse lef geeft Ellie een uniek kijkje in de wereld van buitenlandse politiekorpsen.

Ellie op Patrouille (herhalingen)

 • Colombia - 26 juni
  Ellie is in Bogota, de hoofdstad van Colombia, en ontdekt tijdens een alarmdienst het grote verschil tussen dag en nacht. Ze patrouilleert te paard in de armste wijken van de stad, assisteert vanuit een helikopter bij een achtervolging en werkt mee aan een grootschalige drugsinval.
 • Kenia - 3 juli
  In de miljoenenstad Nairobi draait Ellie mee met de alarmdienst in het centrum van de stad, waar de politie met regelmaat moet ingrijpen. Ook ziet ze met eigen ogen hoe heftig en groot de straatkinderenproblematiek in de hoofdstad is. In het provinciestadje Lodwar werkt ze samen met de lokale politie die met beperkte middelen illegaal gokken en seksuele uitbuiting van kinderen tegengaat.
 • Albanië - 10 juli
  Met haar Albanese collega's patrouilleert ze langs de grens met Kosovo. Een gebied waar veel mensensmokkelaars actief zijn. Ze belandt in een achtervolging, traint mee met een special force unit en probeert het hoofd koel te houden als verkeersagent in de hoofdstad Tirana.
   
 • San Francisco - 17 juli
  Met haar Amerikaanse politiecollega's ziet Ellie de omvang van de daklozenproblematiek in de stad. Ze patrouilleert daarnaast op het water en gaat 's nachts mee met de alarmdienst, waar ze op verschillende dringende meldingen afgaat.
 • Dubai - 24 juli
  Ellie rijdt mee met de snelste politieauto's ter wereld, traint met het arrestatieteam en een speciale eenheid die vrouwelijke beroemdheden beschermd. Bij een aanrijding probeert Ellie de hoog opgelopen gemoederen enigszins te sussen.
   
 • Israël - 31 juli
  In Jeruzalem voelt Ellie de constante spanning tijdens een patrouille met de grenspolitie. Ellie speurt met honden naar drugs en gaat mee met de bombsquad bij de grens met Gaza.

  Dinsdags om 14.10 uur op NPO 2

Deel dit artikel