In seizoen 3 van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. In dit artikel lees je in detail over de Cambodjaanse politie en de criminaliteit in het land.

Criminaliteit in Cambodja

Criminaliteit doet zich op verschillende manieren voor in Cambodja. Zo kent het land moord, diefstal, corruptie, sekshandel, illegaal houtaankap en prostitutie, wat ook illegaal is in het land. Cambodja is een armoedig land waardoor een deel van de bevolking genoodzaakt is om te stelen. Vaak zijn toeristen hier het slachtoffer van omdat ze waardevolle spullen meenemen uit welvarende landen. Het aantal prostituees ligt vrij hoog in Cambodja en een deel van de vrouwen die hier aan deelnemen doet dit gedwongen. Sekshandel is een serieus probleem in het land.

De Politie in Cambodja

De Cambodjaanse Nationale Politie telt zo'n 64.000 man en is onderverdeeld in vier eenheden: de Interpol eenheid, de hoofdkwartier eenheid, de interventie eenheid en de drugs handhaving eenheid. Ook kent het land een sterk aanwezige militaire politie van 7.000 man. Zij worden ingezet om vrede in het land te bewaren, terrorisme te bestrijden, gewelddadige groepen te bestrijden en om gevangenis rellen te stoppen.

Deel dit artikel