In het derde seizoen van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie in Acapulco, een populaire Mexicaanse badplaats. In dit artikel lees je in detail over de Mexicaanse politie en de kartels die de plaats teisteren. 

Criminaliteit in Mexico

Criminaliteit is één van de grootste problemen in Mexico. Het land speelt een grote rol in het produceren en het verhandelen van cocaïne, methamfetamine, fentanyl, heroïne en marihuana. Als resultaat hiervan heeft het land last van corruptie, moord en georganiseerde misdaad. In 2017 werden er 29.158 moorden geregistreerd in het land. Ook is Mexico het gevaarlijkste land ter wereld voor journalisten. De meeste misdaad vindt plaats in steden en in het gebied langs de grens met de Verenigde Staten.

De Politie in Mexico

Mexico heeft de vierde grootste politie-eenheid ter wereld na China, India en de Verenigde Staten. Het telt zo'n 544.000 man, wat betekent dat er 366 agenten per 100.000 inwoners zijn in het land. Corruptie is echter een groot probleem. Agenten verdienen ongeveer $350 per maand en proberen bij te verdienen met afkoopsommen. Het land telt 31 staat-eenheden en twee eenheden voor Mexico-stad.

Deel dit artikel