In het derde seizoen van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie van de Filipijnen. In dit artikel lees je in detail over de politie van de Filipijnen en de criminaliteit die zich voordoet in het land.

Criminaliteit op de Filipijnen

Criminaliteit is een serieus probleem op de Filipijnen en doet zich op verschillende manieren voor. Drugshandel, mensenhandel, moord, corruptie en huiselijk geweld zijn de meest aanzienlijke problemen. In 2014 deden in het land zich de meeste moorden voor van heel Zuidoost Azië, in dat jaar werden er 9.784 moorden gepleegd. Ook doet georganiseerde misdaad zich voor in het land.

De Politie van de Filipijnen

De Filipijnse Nationale Politie is de gewapende politie-eenheid van de Filipijnen. Het telt iets meer dan 200.000 man. De agenten zijn uitgerust met Beretta 92's en Glock pistolen. SWAT teams gebruiken M16's en M4A1's. Er is sprake geweest van corruptie bij de eenheid. Zo deed er zich in 1998 een zaak voor waarbij de politie zeven Chinese burgers vasthield op verdenking van drugshandel. Twee van hen werden vermoord na maanden lang vast te hebben gezeten en te zijn gemarteld. 

Deel dit artikel