In het derde seizoen van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie op het tropische Aruba. In dit artikel lees je in detail over de politie van Aruba en de criminaliteit die zich voordoet op het eiland.

Criminaliteit in Aruba

Criminaliteit komt relatief weinig voor in Aruba. De meeste incidenten vinden plaats bij toeristen. Zij zijn vaak het doelwit van diefstal. Criminaliteit was echter een groot probleem in de jaren '90. Aruba was toen een belangrijke smokkelroute voor de drugshandel naar Amerika. Tussen 1988 en 1992 had de Cuntrera-Caruana Mafia zo'n 60% van het eiland in handen door te investeren in hotels, casino's en de verkiezingscampagne van de premier. Als gevolg hiervan werd de onafhankelijkheid van het land dat gepland stond in 1996 geannuleerd.

De Politie in Aruba

De politie in Aruba telt zo'n 650 man. Dat lijkt weinig, maar het land heeft ook maar iets meer dan 100.000 inwoners. Het is onderverdeeld in drie afdelingen: de algemene politie, de onderzoekende afdeling en speciale eenheden. In 1997 deed zich een bijzondere zaak voor. Naar aanleiding van een grote FBI operatie 'Golden Trash' arresteerde de politie van Aruba vier mannen waaronder Eric Mansur en Alex Mansur. De Mansur familie investeerde al jaren in de Arubaanse Volkspartij en waren de grootste aanbieder van Marlboro tabak in het land. Ze werden opgepakt wegens witwassen.

Deel dit artikel