In seizoen 3 van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie in de Armeense hoofdstad Yerevan. In dit artikel lees je in detail over de Armeense politie en de criminaliteit in het land.

Criminaliteit in Armenië

De criminaliteit in Armenië bestaat uit veelzijdige praktijken waaronder afpersing, moord, belastingfraude, witwassen, politiegeweld, georganiseerde misdaad en gangs. In Yerevan zijn zogenaamde 'Akhperutyuns' oftewel 'Broederschappen' te vinden. Dit zijn bendes die worden bestuurd vanuit de Russische onderwereld. Ze vechten geregeld voor het behoud van hun turf. De meeste criminaliteit van Armenië doet zich voor in de hoofdstad Yerevan. In 2017 werden van de totale 20284 criminele gevallen er 10129 in Yerevan geregistreerd.

De Politie in Armenië

De politie van Armenië zoals het land ze vandaag kent bestaat relatief kort. Het huidige korps werd in 2002 opgericht en heeft een lang veelzijdig verleden. Zo was het een lange tijd onderdeel van verschillende Sovjet politie-eenheden. De politie kent elf afdelingen in het land. Één voor Yerevan en een afdeling voor elk van de provincies.

De politie is grotendeels bewapend met geweren uit het Sovjet tijdperk, zoals de Makarov PM, de Tokarev TT-33, de AKS, de AKM, en de AK-74. Ze rijden rond in wagens als de Toyota Carolla en de Dodge Charger. Ook kent het korps zwaarder geschut, maar deze voertuigen worden alleen gebruikt door speciale eenheden.

Deel dit artikel