In het derde seizoen van Ellie op Patrouille werkt Ellie mee met de politie in de Portugese hoofdstad Lissabon. In dit artikel lees je in detail over de Portugese politie en de criminaliteit in het land.

Criminaliteit in Portugal

Alhoewel Portugal het derde meest vreedzame land ter wereld is heeft het zoals elk ander land te maken met criminaliteit in verschillende vormen. Portugal lijdt onder andere aan moord, diefstal, corruptie en georganiseerde misdaad. De georganiseerde misdaad is een resultaat van de immigratie naar het land, de modernisering van de economie en globalisering. Dieven zijn het meest actief in dichtbevolkte steden en toeristentrekplijsters. 

De Politie in Portugal

De criminaliteit in Portugal wordt door drie lichamen bestreden. Het Portugese gendarmerie, de openbare veiligheids politie en de gerechtelijke politie. Er is een belangrijk verschil tussen de eerste twee. Het gendarmerie is een militaire eenheid en de openbare veiligheids politie is, zoals de naam al verklapt, een politie-eenheid. De gerechtelijke politie heeft een onderzoekende taak binnen de nationale veiligheid van het land.

Deel dit artikel