De nog maar 18-jarige Eliot werd bekend door zijn deelname aan The Voice Belgique. Nu doet de zanger mee aan een nog groter platform: hij vertegenwoordigt België op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Eliot treedt voor België op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Wake Up'. 

Betoverende stem

Eliot Vassamillet werd ontdekt in seizoen 7 van The Voice Belgique. Na zijn eerste liveshow werd hij gecontacteerd door Pierre Dumoulin, die betoverd was door de stem van Eliot. Pierre heeft Eliots inzending 'Wake Up' ook geschreven. Pierre was de creatieve kracht achter onder andere 'City Lights', een melancholische popballad gezongen door Blanche, die op het Eurovisie Songfestival 2017 de vierde plaats veroverde voor België.

Wist je dat...

... Eliot nog maar 18 is en zijn middelbare school nog moet afronden?

... Eliot op zijn zevende al zijn eerste gitaar kreeg?

... Eliot na The Voice optrad tijdens verschillende concerten door heel België?

Eliot legt uit wat de boodschap is van 'Wake Up': ''Het is een oproep aan jonge mensen om actief te zijn en samen te komen voor een betere wereld. We willen graag die positieve boodschap van vriendschap en ruimdenkendheid met de wereld delen.''

Bekijk de inhoud op Instagram

Eliot - 'Wake Up'

Bekijk hier de inzending van Eliot voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel