Één van de meest invloedrijke artiesten in de Griekse popmuziekindustrie, Tamta, vertegenwoordigt Cyprus bij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. 

Tamta treedt voor Cyprus op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Replay'.

Invloedrijke Griekse artiest

Tamta groeide op in Georgië voordat ze op 22-jarige leeftijd naar Griekenland verhuisde. Ze nam deel aan het tv-programma 'Greek Idol' en behaalde de tweede plaats. Ze is momenteel een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten in de Griekse popmuziekindustrie.

Wist je dat...

... Tamta een actieve supporter en ambassadeur van preventie van borstkanker en een aanhanger van Save A Greek Stray is?

... Tamta opgetreden heeft op tal van festivals en in verschillende clubs en muziekevenementen over de hele wereld, van Georgië tot Australië?

... Tamta tussen 2014 en 2018 een van de juryleden in de talentenjacht X-Factor was?

De pers verwijst meestal naar Tamta als een mode-icoon en als een moderne Assepoester vanwege haar modekeuzes en de buitengewone prestaties in haar leven en carrière. Tot op heden heeft ze 4 studio-albums, 12 singles en 26 videoclips uitgebracht. 

Bekijk de inhoud op Instagram

Tamta - 'Replay'

Bekijk hier de inzending van Tamta voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel