De van originele Zweedse zanger gaat met zijn 'Storm' razen over het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Alleen vertegenwoordigt hij niet moederland Zweden, maar Estland.

Victor Crone treedt voor Estland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Storm'.

Liedjes schrijven in Amerika en succes in Zweden

Victor Crone is geboren in 1992 in Osteraker, Zweden en groeide op in een muzikale familie. Zijn oma was zangeres en zijn opa violist. Pas toen hij op zijn twaalfde een gitaar kreeg van zijn ouders, begon Crone ook zelf muziek te maken. Op zijn veertiende begon hij te zingen en liedjes te schrijven. Op zijn achttiende kreeg hij de kans om liedjes te schrijven in New York. In de jaren die volgden, werd hij steeds succesvoller in Zweden.

Wist je dat...

... Victor graag tennis en ijshockey speelt als hij niet aan het optreden is? 

... Victor graag in zijn motorboot zeilt in de omgeving van Stockholm? 

... Victor twee ker per dag tijd maakt om te mediteren?

Het nummer 'Storm' is opgenomen tijdens één van Crone's bezoeken aan Estland. Toen daar de inzendingen voor het Songfestival opende, besloot hij deel te nemen. De luisteraar moet volgens Crone een eigen interpretatie geven aan het nummer, maar hij beschrijft het zelf als het 'doorstaan van een moeilijke periode en je beseffen dat daar ook altijd een einde aan komt'. Crone woont momenteel in Estland en leert daar de taal. Hij voelt zich enorm welkom in het land en is overweldigd door alle steun van het Estse volk.  

Bekijk de inhoud op Instagram

Victor Crone - 'Storm'

Bekijk hier de inzending van Victor Crone voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel