De Hongaarse zanger Joci Pápai doet een tweede poging om kans te maken op winst bij het Eurovisie Songfestival. Gaat het Joci dit keer lukken? 

Joci Pápai treedt voor Hongarije op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Az én apám'.

Muziek en wanhoop

Joci Papai vertegenwoordigt Hongarije voor de tweede keer. In 2017 eindigde hij bij het Songfestival in Kiev op de achtste plek met zijn nummer 'Origo'. Muziek zit in Pápai's bloed; zijn vader was leider van een zigeunerorkest en speelt nog altijd een belangrijke rol in zijn leven. Op vierjarige leeftijd begon Joci met gitaarspelen; een instrument die hij nooit meer los heeft gelaten. Pápai's weg naar succes was geen gemakkelijke. Hij komt uit een arme familie en daardoor was het lastig om op tv te komen. Op een gegeven moment stopte hij zelfs met muziek maken en die wanhoop stopte hij in 'Origo'. 

Wist je dat...

... 'Mijn vader' de vertaling is van zijn nummer 'Az én apám'?

... Joci als 4-jarige jongen al muziek schreef? 

... Joci in 2005 voor het eerst meedeed aan een talentenjacht?

Joci Pápai behoort inmiddels tot de muzikale top van Hongarije. Hij keert terug naar het Songfestival met het nummer 'Az én apám'; een ode aan zijn vader en roots. Met het nummer wil de zanger het belang van familie benadrukken. 

Bekijk de inhoud op Instagram

Joci Pápai - 'Az én apám'

Bekijk hier de inzending van Joci Pápai voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel