De oorsprong van de band Tulia begon in 2017, toen de vier leden van de groep een speciale folkloristische versie van één van de grootste hits van Depeche Mode 'Enjoy the Silence' produceerde. Nu brengen ze hun folk mee naar het Eurovisie Songfestival. 

Tulia treedt voor Polen op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Fire of Love (Pali się)'.

Folkloristische invloeden

Tulia's muziekstijl is een combinatie van klassiek, gemixt met folkloristische en moderne invloeden. Het jaar daarop won de band de meest belangrijke prijs in de muziekindustrie van Polen. Tulia's debuutalbum heeft platina behaald. De band bestaat uit de leden Joanna Sinkiewicz, Dominika Siepka, Patrycja Nowicka en Tulia Biczak. 

Wist je dat...

... Tulia's debuutalbum drie prestigieuze awards heeft gewonnen?

... Tulia een eigen unieke folkloristische stijl heeft, genaamd 'śpiewokrzyk'? 

... Tulia's unieke sound heeft gezorgd voor fans over heel de wereld? 

Tulia gaat hun nummer tijdens het Songfestival in twee talen zingen, in hun moedertaal Pools en in het Engels. 'Fire of Love (Pali się)' is een combinatie van rock met folkloristische invloeden. De schrijvers van het nummer, voor het Engelstalige gedeelte, hebben al eerder hits geschreven voor Tina Turner en Whitney Houstons 'Run To You'.

Bekijk de inhoud op Instagram

Tulia - 'Fire of Love (Pali się)'

Bekijk hier Tulia's inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel