Conan Osíris is de artiestennaam van de 30-jarige Portugees Tiago Miranda. Met zijn 'Telemóveis' doet Conan mee voor Portugal voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. 

Conan Osiris treedt voor Portugal op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Telemóveis'.

Egyptische mythologie

De naam 'Osíris' komt van de Egyptische mythologie, het staat symbool voor wedergeboorte en verrijzenis. Naast zanger, is Conan een danser, songwriter, componist en producer. In 2014 debuteerde Conan voor het eerst zijn eigen muziek: een instrumentaal album. Twee jaar later kwam Conan met het album 'Música Normal', muziek wat symbool staat voor alles wat je maar wilt doen in het leven: lachen, huilen, dansen, reizen of gewoon een douche nemen.

Wist je dat...

... Conan in de meest iconische seksshop in Lissabon heeft gewerkt? 

... Conan zich zelf heeft leren dansen?

... Conan 'Kunst & Design' heeft gestudeerd? 

Eind 2018 werd Conan gevraagd om een nummer te componeren voor de Portugese voorselectie van het Eurovisie Songfestival. Hij koos uiteindelijk ervoor om het nummer zelf te zingen en zijn land te vertegenwoordigen. Zijn nummer 'Telemóveis' ontving de meeste punten van zowel de jury, als het publiek.

Bekijk de inhoud op Instagram

Conan Osiris - 'Telemóveis'

Bekijk hier Conans inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel