Sergey Lazarev is vanaf jongs af aan al actief in de muziek. Als 8-jarige jongen zong hij al in een klassiek koor en kort daarna was hij onderdeel van een populaire Russische kindergroep Neposody. En nu voor de tweede keer doet de zanger een poging om het Eurovisie Songfestival voor Rusland te winnen. 

Sergey Lazarev treedt voor Rusland op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 16 mei, met het nummer ‘Scream'.

Van succesvol duo naar nog meer succes ala solo-artiest

In 2002 vormde Sergey met een andere Russische zanger, het duo Smash!!. Het duo verkocht met hun debuutalbum maar liefst één miljoen albums, traden veel op in Rusland en wonnen vele awards. Op de piek van het succes ging het duo uit elkaar en Sergey ging verder als solo-artiest. Hij bracht meerdere albums uit en het succes bleef voortduren. 

Wist je dat...

... Sergey de Russische stem insprak en inzong van Zac Efrons rol in High School Musical? 

... Sergey een coach was in het vierde seizoen van The Voice Ukraine? 

... Sergey tweede werd bij het televisieprogramma Ice Dance Show en eerste werd bij Circus with Stars?

Sergey kwam in 2016 al dichtbij de overwinning van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. De zanger eindigde op de derde plek met het nummer 'You Are The Only One'. De zanger won de meeste stemmen van het publiek, maar niet van de vakjury. 

Op zijn Instagramkanaal heeft de zanger maar liefst 3,6 miljoen volgers. De zanger is nu volop bezig met een promotietour door Europa en is daarmee ons landje natuurlijk niet vergeten... Sergey poseert voor de bekende I Amsterdam-letters. 

Bekijk de inhoud op Instagram
blockquote
This time I will never see the bookmakers, I will never listen to what others say about me, about my performance. I will be, till the end, in my own head because I want to be sure of myself and I want to be self-confident.
Sergey Lazarev

Sergey Lazarev - 'Scream'

Sergey beschrijft 'Scream' als een epic ballad met krachtige vocalen. Met dit nummer kan Sergey zich van een andere kant laten zien. Bekijk hier zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel