Nevena is geen vreemde voor het Eurovisie Songfestival en won dit jaar de nationale selectie in Servië. In een interview laat de zangeres weten dat Italië één van haar favorieten is dit jaar. 

Nevena Božović treedt voor Servië op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Kruna'.

Derde plek bij Junior Eurovisie Songfestival

Nevena is op 13-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking gekomen met het songfestival. In 2007 vertegenwoordigde de zangeres Servië voor het Junior Eurovisie Songfestival met het nummer 'Write to me' en eindigde hiermee op de derde plek. Jaren later, in 2013, was Nevena onderdeel van 'Moje 3', de groep die in dat jaar de inzending was voor het Eurovisie Songfestival in Zweden. De groep haalde net niet de finale en eindigde tijdens de halve finale op de elfde plek. 

Wist je dat...

... Nevena mee heeft gedaan aan het eerste seizoen van The Voice of Serbia en de finale heeft gehaald?

... Nevena in 2008 een zilveren medaille heeft ontvangen van de Italiaanse president?

... Nevena in 2015 in de jury zat van de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival? 

Nevena heeft sinds haar dertiende op verschillende festivals opgetreden en meerdere awards gewonnen. Ze won de Beovizija 2019, de nationale voorselectie voor Servië, met het nummer 'Kruna'. Het nummer heeft ze zelf geschreven voor haar vriend, piloot Nikola. 

Bekijk de inhoud op Instagram

Nevena Božović - 'Kruna'

Bekijk hier de inzending van Nevena voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel