'Tu Canción' is de perfecte belichaming van het betoverende liefdesverhaal van Amaia en Alfred. Het nummer legt perfect de wervelwind vast van emoties die je voelt als je verliefd wordt.

Amaia Romero en Alfred Garcia, de winnaar en tweede van de nieuwste editie van tv-talentenshow 'Operación Triunfo'. Amaia en Alfred hebben een speciaal geschenk, een aangeboren talent, dat publiek betovert. Ze hebben al menig Spanjaard betoverd met hun kenmerkende muzikale kwaliteiten, aangescherpt in muziekscholen. Hun unieke zangstijl en persoonlijkheid op de eerder genoemde tv-show zijn een sociaal fenomeen geworden in Spanje.

Amaia begon op haar zesde piano te studeren aan het conservatorium van Pablo Sarasate en op haar tiende deed ze al auditie voor haar eerste talentenjacht. Amaia's stem is uniek, fris en genuanceerd en haar charme en verbluffende podiumpresentie lijken onwerkelijk. Haar muzikale referenties zijn onder meer The Beatles, Paul McCartney, Rosalía, Sílvia Perez Cruz en de Argentijnse band El Mató a Un Policía Motorizado.

Alfred is gevoelig, dynamisch en ambitieus en is al vanaf jonge leeftijd gepassioneerd over muziek. Alfred is geboren in El Prat (Barcelona) en is een getalenteerde songwriter die ondanks zijn jonge leeftijd drie zelfgeschreven albums heeft uitgebracht. Momenteel combineert hij zijn studie muziek met een diploma in Audiovisuele communicatie aan de Universidad Internacional de Cataluña. Jeff Buckley, Bob Dylan, Ray Charles, Leonard Cohen en Nick Cave behoren tot zijn muzikale helden.

Amaia & Alfred staan met 'Tu Canción' direct in de finale (Big 5) van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 12 mei. 

Bekijk Amaia & Alfred met Tu Canción in gebarentaal:

Deel dit artikel