De Indie-pop band Lake Malawi wilde vanaf de oprichting van de band het graag verder schoppen dan eigen land Tsjechië. Hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv is al een goed begin... 

Lake Malawi treedt voor Tsjechië op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Friend of a Friend’.

Van online demo naar debuutalbum

Albert Černý, de leadzanger van Lake Malawi, was vijftien jaar oud toen hij zijn eerste demo online plaatste en binnnen 24 uur werd benaderd door één van de belangrijkste personem uit de Tsjechische muziekbusiness. Snel hierna volgde zijn eerste debuutalbum met zijn voormalige band Charlie Straight. Maar er miste toch iets... In 2013 ging Albert een nieuwe richting op en een nieuwe band was geboren: Lake Malawi.

Wist je dat...

... De naam van de band 'Lake Malawi' geïnspireerd is op een nummer van zanger Bon Iver?

... Lake Malawi alleen nummers uitbrengt in het Engels en niet in het Tsjechisch?

... Lake Malawi in 2014 in het voorprogramma stond van Thirty Seconds to Mars?

De Tsjechische band Lake Malawi is in 2013 opgericht en bestaat uit de leden Albert Černý (leadzanger en gitarist), Jeroným Šubrt (bas en toetsen) en Antonín Hrabal (drums). De band heeft in de tussentijd al 300 keer opgetreden in landen als Tsjechië, Slovenië, Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Albert schrijft de muziek en de songteksten voor de band en heeft hiervoor al vier Czech Music Academy Awards gewonen.

Bekijk de inhoud op Instagram

Lake Malawi - 'Friend of a Friend'

Bekijk hier de inzending van de band voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel