ZENA - geboren als Zina Kupriyanovich - is met haar 16 jaar één van de jongste deelnemers van deze editie van het Eurovisie Songfestival.

ZENA treedt voor Wit-Rusland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei, met het nummer ‘Like it’.

Junior Eurovisie Songfestival

ZENA is geen onbekende voor het songfestival. In 2016 deed ZENA mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en eindigde op de derde plek. Maar daar eindigde het junior avontuur niet voor ZENA, afgelopen jaar was ze een van de presentatoren van het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk.

Wist je dat...

… ZENA de stem van Moana heeft ingesproken voor de Russische versie van Disney’s Vaiana?

… ZENA een speciaal fonds van de President van de Republiek Wit-Rusland heeft gewonnen, om jonge talenten te ondersteunen?   

… ZENA ‘de ontdekking van het jaar’ muziekprijs heeft gewonnen in 2017?

Gelijk na haar klus als presentatrice voor het Junior Eurovisie Songfestival is ZENA benaderd om mee te doen met het Eurovisie Songfestival voor Wit-Rusland. ZENA was nauw betrokken bij de totstandkoming van haar inzending ‘Like It.’ Om een ‘oprecht’ optreden neer te zetten, vindt ZENA het belangrijk om een connectie te hebben met het nummer. 

Bekijk de inhoud op Instagram
blockquote
This song was written specially for this contest
ZENA

ZENA - ‘Like it’

Bekijk hier ZENA’s inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel