Luca Hänni’s muzikale carrière begon met een knal! Op 17-jarige leeftijd won Luca in 2012, als jongste deelnemer ooit en als eerste niet-Duitse kandidaat, de Duitse Idols ‘Deutschland sucht den Superstar’.

Luca Hänni treedt voor Zwitserland op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 16 mei, met het nummer ‘She Got Me’.

Muzikale metselaar

De zanger is 24 jaar oud en groeide op in een muzikale familie. Vanaf zijn vijfde kreeg Luca drumles, gevolgd door piano-, gitaar- en zanglessen. Na school ging hij eerst aan de slag met zijn handen, en niet aan een microfoon... maar als metselaar. 

Wist je dat...

... Luca een eigen kledinglabel heeft?

... Luca de Duitse ‘Dance Dance Dance’ heeft gewonnen?

... Luca ambassadeur is voor kinderen die de ziekte epidermolysis bullosa hebben?

Zijn allereerste single stond op nummer 1 in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, gevolgd door vele uitverkochte concerten, optredens op grote festivals en verschijningen in verschillende tv-programma’s. Luca heeft meerdere muziekprijzen gewonnen, waaronder de Swiss Music Award en de Kids’ Choice Award.

blockquote
My fans are fantastic - they are the beating heart of my career. Without them, I would never have got to where I am today.
Luca Hänni
Bekijk de inhoud op Instagram

Luca Hänni - ‘She Got Me’

Luca Hänni vertegenwoordigt Zwitserland met een uptempo popsong ‘She Got Me’. In de clip laat Luca zijn beste dancemoves zien en verleidt een vrouw met zijn ‘dirty dancing’. Bekijk hier zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel