John Lundvik eindigde vorig jaar op de derde plek tijdens de Zweedse voorronde van het Eurovisie Songfestival, maar dit jaar heeft John de eindzege voor Zweden behaald. 

John Lundvik treedt voor Zweden op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 16 mei, met het nummer ‘Too Late For Love’.

Zweedse kroonprinses

Johns muzikale carriere kwam echt van start toen hij als schrijver meewerkte aan het nummer ‘When You Tell the World You're Mine’. Dit nummer werd afgespeeld op de bruiloft van de Zweedse kroonprinses Victoria in 2010. Dit nummer gaf Prins Daniel cadeau aan Victoria. 

Wist je dat...

… John acht gouden medailles heeft gehaald in nationale competities als sprinter?

… John geadopteerd is door een Zweeds koppel, dat toen woonde in het Verenigd Koninkrijk?

… John mee heeft geschreven aan zijn eigen inzending voor het Eurovisie Songfestival? 

Tijdens het jaarlijkse Melodifestivalen, het programma waarin Zweden stemt wie het land mag vertegenwoordigen bij het Songfestival, kreeg John unaniem van de buitenlandse jury de meeste punten voor zijn inzending ‘Too Late For Love’. 

John Lundvik - ‘Too Late For Love’

John heeft een klein voordeel op de rest van de deelnemers, hij kan winnen met zijn eigen inzending ‘Too Late For Love’, maar ook voor zijn schrijf credits voor de inzending van Verenigd Koninkrijk. John heeft namelijk meegeschreven aan het nummer ‘Bigger Than Us’ van Michael Rice. ‘Too Late For Love’ heeft de nummer één positie behaald in Zweden en het nummer wordt het meest afgespeeld op de Zweedse radio.

Bekijk hier zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv:

Deel dit artikel