Eugent Bushpepa werd geboren in Rreshen, Mirdite, op 2 juli 1984. Op zijn zesde begon hij met zingen. Hij werkte voor Top Channel Television als achtergrondzanger in de tv-show 'Top Show' van 2006 tot 2017.

clock update
Eugent Bushpepa is door naar finale

Op dinsdag 8 mei heeft Eugent Bushpepa zich met Albanië gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

Eugent werkte als zanger en artistic director in Digitalb TV platform van 2016 - 2017. Van 2006 tot nu trad hij op in meerdere Live Shows in verschillende nachtclubs en kroegen in Tirana en in het buitenland. 

Hij won meerdere prijzen in Top Fest, zoals Beste Zanger in 2008 en 2011, Vodafone Club Award in 2009, Honorific Award in 2015 etc. 

Met zijn band verzorgde hij het voorprogramma voor Overkill in de 'Kill Fest Tour" (oktober - november 2014), support band en co-performer met Ron Thal Bumblefoot (Gitarist van Guns N' Roses) in augustus 2013, support band in het concert van Duff Mckagan (Guns N Roses) in “Loaded Tour” in april 2011 en support band van Deep Purple in “Rapture of the deep tour” in maart 2007. 
Hij is de winnaar van de 56e editie van Festivali i Kenges ne RTSH met het nummer 'Mall'. Eugent is een creatieveling met een uitgebreide project-ervaring van idee tot eindproduct. 

Hij houdt van kunst, schilderen, heeft een vrije geest, is sport georiënteerd, tattoo-verslaafd, kleurenliefhebber, perfectionist, geïnteresseerd in wetenschap, duiker, dieren- en natuurliefhebber, vechter voor de rechten van de mens. Muziek is zijn religie. 

Eugent Bushpepa is te zien in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei met zijn nummer: 'Mall'.

Deel dit artikel