In mei 2018 zal Sennek (echte naam: Laura Groeseneken) België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon met het nummer 'A Matter Of Time'. Sennek schreef het lied zelf, samen met de Belgische kunstenaar Alex Callier en de Franse producent Maxime Tribeche.

Sennek (geboren in 1990) is een jonge singer-songwriter uit de stad Leuven. Muzikaal werkt ze al een tijdje aan verschillende projecten. In 2012 maakte ze een grote indruk op 007 in concert, want het 50-jarig jubileum van de James Bond-franchise, waar ze zong, sterft nooit. Sinds 2014 zingt en speelt ze sleutels in het Belgische Ozark Henry. Tijdens hun eerste grote optreden samen, op Rock Werchter, verblufte ze het publiek met haar krachtige stem. Met Ozark Henry heeft Sennek op verschillende grote podia gespeeld, zowel nationaal als internationaal.

Sennek speelt ook toetsen en schrijft haar eigen liedjes. Werken aan A Matter of Time was niet de eerste samenwerking tussen Sennek en Alex Callier: samen schreven ze het nummer Gravity voor de band Hooverphonic. De zwaartekracht werd zelfs internationaal bekend toen het modemerk Cacharel het gebruikte in een van hun reclamecampagnes. Op dit moment werkt Sennek aan haar solocarrière en schrijft haar eigen liedjes. Ze is ook een vocale coach in muziekcentrum Het Depot in Leuven. Thuis heeft muziek ook een belangrijke plaats in haar hart: het pronkstuk van haar huis zijn twee Rhodes-piano's. Sennek is in Belgische mode en houdt van Scandinavisch design. Als haar dagelijkse baan werkt ze als visuele merchandiser voor Ikea.

Sennek is met haar 'A matter of time' te zien in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei 2018. 

Deel dit artikel