EQUINOX bestaat uit 5 getalenteerde soloartiesten die speciaal voor dit project zijn samengekomen en niet eerder samen hebben opgetreden

clock update
EQUINOX is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Op dinsdag 8 mei heeft EQUINOX zich voor Bulgarije gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

Zhana Bergendorff - Zhana won in 2013 het tweede seizoen van de Bulgaarse versie van de X Factor. Met recente hits als "Samuray", "Nevazmozhni sme sami" en "Dokrai" is Zhana een van de meest succesvolle en meest controversiële Bulgaarse vrouwelijke kunstenaars in de afgelopen jaren.

Vlado Mihailov - Vladdi is een Bulgaarse singer / songwriter en acteur. Hij is de frontman van de populaire Bulgaarse groepen Safo en Sleng. Hij is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival, omdat hij deel uitmaakte van Team Bulgaria als achtergrondvocalist voor Kristian Kostov in Kiev. Als acteur speelde hij in twee van Bulgarije's grootste films van 2017: Benzin, Heights en Nokaut.

Georgi Simeonov - JJ is een zanger, songwriter en vocale producer. Hij debuteerde in de populaire Bulgaarse jongensband 032. In 2013 begon hij zijn solocarrière en bracht de nummers "Po-dobre, che razbrah" en "Dilar na lubov" uit. Hij doceert pop, soul en RNB en heeft masterclasses in Sofia en Plovdiv. Hij werkte als vocale producer voor de albums van een van de grootste muziekartiesten van Bulgarije.

Johnny Manuel - Johnny Manuel, afkomstig uit Flint, Michigan, VS, is al sinds zijn jeugd een artiest en toerde zelfs met NSYNC op 14-jarige leeftijd. Zijn ongelooflijke uitvoering van Whitney Houston's "I Have Nothing" op America's Got Talent in 2017, waar hij bereikte uiteindelijk de halve finale, heeft meer dan 270 miljoen views verzameld op Facebook. Hij heeft twee singles uitgebracht, "Come Alive" en "Blind Faith", en werkt momenteel aan zijn debuutalbum met Symphonics International.

Trey Campbell - De LA-gebaseerde songwriter is een van de componisten achter "Bones" en een belangrijk onderdeel van Equinox. Trey schrijft muziek voor artiesten als Bebe Rexha, de Noorse Julie Bergan en de Alexandra Stan van Roemenië.

EQUINOX treedt met het nummer 'Bones' op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 8 mei 2018. 

Bekijk 'Bones' van EQUINOX in gebarentaal: 

Deel dit artikel