Eleni Foureira (geboren op 7 maart 1987 in Fier, Albanië) is een popzangeres, actrice en showvrouw in het Balkangebied.

clock update
Eleni Foureira is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Op dinsdag 8 mei heeft Eleni Foureira zich  voor Cyprus gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival

Vanaf het begin van haar carrière in Griekenland werd ze tot de Pop Queen van de Griekse muziekscène gekroond, met lokale fans en media die haar de titel #Queen gaven. Na haar debuutsucces tekende Foureira een nieuw platencontract en ging door met het uitbrengen van haar volgende twee studioalbums, "Ti poniro mou zitas" (2012) en "Anemos agapis" (2014), die goed werden ontvangen in Griekenland en Cyprus. Foureira maakte haar weg naar het internationale toneel door het podium te delen met de populaire muzikant, zanger, songwriter en producer Dan Balan voor de uitvoering van de massale hit uit 2010: Chica Bomb.

In 2013 brachten Eleni Foureira en Alex Leon de eerste officiële cover uit van het nummer "To earned you" (origineel: Bette Midler), dat wereldwijd goed werd ontvangen. In navolging van dit succes werkte Foureira in 2014 samen met de beroemde reggaeton-zanger J. Balvin, toen ze een van de topzomerhits van het jaar, "Tranquila", live uitvoerden. Foureira ondertekende in 2015 een 360o management- en platendeal met Panik Records, wat leidde tot de aftrap van haar muziekcarrière. Haar vierde studioalbum "Vasilissa" verscheen eind 2017 en omvatte single-hits, zoals "Ti Koitas", "Sto Theo Me Paei" en "Vasilissa".

En nu doet Elini mee aan het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon. Met haar nummer 'Fuego' is ze te zien in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei 2018. 

Deel dit artikel