Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken vooruit op het Eurovisie Songfestival.

Voorafgaand aan de halve finales en de finale bespreekt Rik met zijn gasten de landen die gaan optreden en schakelt hij live met Cornald Maas en Jan Smit in Turijn. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië plaatsvindt. Cornald Maas spreekt met S10 over de voorbereidingen voor haar optreden. 

In De Voorbeschouwing voor de eerste halve finale was radio DJ en Songfestivalkenner Jeroen Kijk in de Vegte te gast. Voor de tweede halve finale blikt Rik vooruit met Stefania. Deze Grieks-Nederlandse zangeres vertegenwoordigde Griekenland afgelopen jaar tijdens het Songfestival in Rotterdam. Stefania hoorde als één van de eersten het nummer 'De Diepte' van S10. Bekijk hier haar reactie. Op zaterdagavond, de dag van de grote finale waarin S10 voor Nederland haar opwachting zal maken, schuiven Jeangu Macrooy en Hila Noorzai aan bij Rik in de studio.

rik-jeroen-voorbeschouwing.jpg
Rik van de Westelaken en Jeroen Kijk in de Vegte
rik-jeroen-voorbeschouwing.jpg

Kijk De Voorbeschouwing terug op NPO Start. De Voorbeschouwing zie je voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival om 20.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel