Met zijn lange, rode baard en haar komt het uiterlijk van Rasmussen nauw samen met het idee van hoe Vikings eruit zagen - dus toen de twee componisten van het nummer 'Higher Ground', Niclas Arn en Karl Eurén, hem zagen optreden waren ze er onmiddellijk zeker van dat ze de juiste man hadden gevonden voor het lied...

Donder en bliksem zullen het podium overstromen wanneer Rasmussen - geboren Jonas Flodager Rasmussen - zijn debuut maakt op het Eurovisie Songfestival 2018. De 33-jarige Deen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Jutland, West-Denemarken, deeltijds als een werkende voice / perfomance coach bij twee lokale kunst- en theateropleidingen. Rasmussen is zelf geen onbekende in de schijnwerpers. Hij trad op in musicals als 'West Side Story en' Les Misérables ', zong in een koor op het podium met The Rolling Stones, in tribute-concerten voor legendes als Elton John, Paul McCartney en ABBA, en in de coverband Hair Metal Heröes.

Higher Ground, Rasmussen's inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018, is geïnspireerd op de viking Magnus Erlendsson en zijn weigering om te vechten in de Battle of Anglesey Sound in 1098. In tegenstelling tot standaard afbeeldingen van Viking-eigenschappen, geloofde Erlendsson in geweldloosheid en had hij niets van het vechten, plunderen en plunderen. Hij daagde zijn koning en zijn gedragscode uit en nam het op voor iets waar hij in geloofde. Het nummer Higher Ground deelt de waarden van geweldloosheid. 

Gelukkig had Rasmussen direct een klik met het nummer en de boodschap - een geluksmatch voor de twee Zweedse componisten. Het Eurovisie Songfestival en het thema voor 2018 - All Aboard! gaat over het samenbrengen van mensen - de perfecte plek om het verhaal van Rasmussen en Higher Ground te delen.

Deel dit artikel