S10 treedt dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival op in een outfit van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf. Zowel haar stage-outfit als haar kleding voor de openingsceremonie worden door het internationaal befaamde tweetal verzorgd. 

blockquote
Ik voel me vereerd dat Viktor&Rolf mij tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn gaan kleden. Wat ik daar ga dragen is nog een verrassing, maar ik ben super excited!”
S10 

Viktor&Rolf over de samenwerking met S10: “We are excited to support S10’s journey to Eurovision - who’s music we admire - and we wish her lots of success and good fortune.” 

esc_2022_outfit_4x5_0003_JASPER_KOEKOEK1.jpg
De outfit van S10 voor het Eurovisie Songfestival 2022
esc_2022_outfit_4x5_0003_JASPER_KOEKOEK1.jpg

Viktor&Rolf

Viktor Horsting en Rolf Snoeren, zoals de mannen volledig heten, ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan de Kunstacademie in Arnhem. In 1993 gaan ze voor het eerst als duo aan de slag en inmiddels werken ze al 20 jaar samen.

Hun signatuur staat voor een mix van kunst en mode. De avant gardistische creaties worden zowel in museumzalen als op de catwalk op een bijzondere manier aan het publiek getoond. De ontwerpen van Viktor&Rolf roepen een provocerende geest op, vol surrealistische contrasten. Het draait bij de ontwerpers om de act en de performance eromheen. Viktor&Rolf houdt zich niet bezig met de trends, maar wil vooral een verhaal vertellen waarbij comfort ondergeschikt is aan de kleding. 

vr_.jpg
Viktor&Rolf
vr_.jpg

S10 treedt op dinsdag 10 mei op in de eerste halve finale in Italië. Bij kwalificatie strijdt Nederland op zaterdag 14 mei met S10 in de grote finale van de 66e editie van het Eurovisie Songfestival. 

S10 will be wearing designs from famous Dutch fashion designers Viktor & Rolf on stage and during the opening ceremony of the Eurovision Song Contest 2022. What her outfits look like in Turin will remain a secret for a little while longer. This will be announced on the day of her first rehearsal on Saturday 30 April.

Deel dit artikel