Dinsdagmiddag heeft Waylon met zijn dansers voor het eerst op het podium van het Eurovisie Songfestival gerepeteerd.

Na maanden voorbereiden was het dan eindelijk zo ver: de eerste on-stage repetitie. Het is logischerwijs heel spannend om alle ideeën en plannen voor het eerst te zien samenkomen op het podium. Licht, geluid, act, podium, kleding, dansers en het nummer. Bij een lied dat Outlaw In’ Em heet hoort volgens Waylon ook een act waarin dit wordt weerspiegeld:

blockquote
Iedereen gelooft in iets, en Outlaw In ‘Em gaat over dat je staat voor waar je in gelooft. En dat doe ik met dit nummer.
Waylon

Waylon staat op het podium samen met, wat in eerste instantie zijn band lijkt. Maar halverwege het nummer gaan zij over op dans. Tijdens de persconferentie, aansluitend aan de repetitie, kreeg Waylon de vraag waarom hij heeft gekozen voor dansers in plaats van muzikanten.

Waylon: “Dansers zijn ook muzikanten, ze moeten namelijk de muziek voelen om zo te kunnen dansen. We hebben hiervoor gekozen omdat de dans die ze laten zien de ‘outlaw’ van de dance scene is.” De dansvorm die de vier dansers uitoefenen op het podium heet ‘krumping’. Het is een energieke en acrobatische hiphop-dansvorm waarin gebruikgemaakt wordt van mime en wilde Afrikaanse tribal-dance. 

Team Waylon is tevreden met de eerste repetitie. Nu gaat er hard gewerkt worden om de puntjes op de ‘i’ te zetten. 

Zaterdag 5 mei wordt er voor de tweede keer gerepeteerd door Waylon en zijn dansers op het podium van het Eurovisie Songfestival. Uiteraard houden we je op Songfestival.nl en op onze socials op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit artikel