Operasopraan Elina Nechayeva heeft een missie: haar persoonlijke verklaring delen met de kracht van liefde. Die verklaring is haar zelfgeschreven songfestivallied 'La Forza'.

clock update
Elina is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Op dinsdag 8 mei heeft Elina Nechayeva zich voor Estland gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

Als kind droomde ze ervan een astronaut te worden - om tussen de sterren en planeten te vliegen. Het is dezelfde drive waarvoor 'La Forza' is geboren. Op het Eurovisie podium vliegt ze tussen de sterren om haar boodschap te verspreiden dat liefde geneest en ons verlicht. De melodie van 'La Forza' is speciaal geschreven voor haar stem en stralende persoonlijkheid.

Elina is een hardwerkende professional wiens doel het is om opera uit te voeren op de grootste podia ter wereld. Ze zorgt goed voor haar krachtige instrument en vindt het heerlijk om haar ochtenden te beginnen met een yogasessie en een jogging. Ze probeert te lopen waar en wanneer ze maar kan en in plaats van koffie gebruikt ze donkere chocolade als haar geheime stimulator. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van haar gezondheidsregime is dat ze altijd blij en positief blijft!

Als ze een moment van ontspanning heeft, houdt ze van haar passie voor animatie. Ze is een grote fan van alle klassieke Disney prinsessen en heeft een voorliefde voor Japanse Anime - vooral die van Hayao Miyazaki.

Als een grote fan van klassieke muziek, telt ze Mozart en Tsjaikovski als haar favoriete componisten. Ze geniet van de heldere structuur van de muziek van Mozart en de passie en rijke ziel van Tsjaikovski. Dit toont ook de twee kanten van haar levendige persoonlijkheid - speels en toch formidabel.

Elina's familie is van Estse, Russische en Tsjoevasj afkomst. Vanuit deze diversiteit heeft ze haar talent ontwikkeld voor talen. Ze spreekt vloeiend Ests, Russisch, Engels, Frans en Italiaans.

Met 'La Forza' is Eline te zien in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 8 mei 2018. 

Deel dit artikel