Het is nu officieel: het Eurovisie Songfestival 2019 vindt plaats in Tel Aviv, Israël! Dit heeft de organisatie van het festival, de European Broadcasting Union, donderdagmiddag bekendgemaakt. 

De afweging in welke stad het liedjesfestijn plaatsvindt wordt ieder jaar bepaald door de EBU en kijkt daarbij naar onder andere de faciliteiten, logistiek, financiën en veiligheid. De EXPO Tel Aviv (Internationaal conventie centrum) zal in mei 2019 de plek zijn waar het Eurovisie Songfestival plaats gaat vinden. Op dinsdag 14 en donderdag 16 mei zijn de halve finales, met de grote finale op zaterdag 18 mei. 

De stad is een metropool in de centrale kuststreek van Israël aan de Middellandse Zee en is met 410.000 inwoners de tweede stad van Israël, na Jeruzalem. 

Jon Ola Sand, de EBU’s Executive Supervisor geeft toelichting:

Netta zorgt voor winst Israël

Israël won in 2018 het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Toy' gezongen door Netta. Een nummer dat vanaf het begin af aan al heel populair was bij de Songfestival-fans. De overwinning van Netta zorgt ervoor dat Israel nu voor de derde keer het evenement mag organiseren. In 1979 en 1999 vond het festijn eerder plaats in Jeruzalem, maar in 2019 dus voor het eerst in Tel Aviv! 

Het is nog onduidelijk wanneer er gestart wordt met de kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival. Meer informatie hierover vind je op eurovision.tv

Deel dit artikel