Sinds het begin der tijden is het oude gezegde dat twee beter zijn dan één. Dit is wat er gebeurt als je paden kruist met Madame Monsieur, het Franse duo gevormd door Jean-Karl en Emilie.

Hun gedeelde muzikale en persoonlijke reis begon tien jaar geleden, in een bar. De dag na die eerste blik vloeiden de eerste woorden en de eerste noten al tussen hen in. Haar met haar liefde voor het chanson Française en een schrijfstijl geërfd van Franse grootheden zoals Barbara en Nino Ferrer, gefascineerd door jazz, blues en de verhalen gezongen in plaats van haar voor te lezen als een kind in haar geboortestad Nice. Hij met zijn formele opleiding in de alt-afdeling van het Conservatorium van Amiens en zijn tegenovergestelde opvoeding, gevuld met Engelse songwriters en de koningen van de pop.

Na een paar productieve jaren als onderdeel van een folkgroep in het Engels, besloten ze te stoppen met het project en zelf als duo verder te gaan. Het lot verzegeld: zij en hij werden 'Madame Monsieur', een naam die tegelijkertijd chic en direct, nederig en imposant, uniek in zijn normaliteit is. 

Met het nummer 'Mercy' doen Madame en Monsieur mee in de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 12 mei 2018. 

Bekijk Madame et Monieur - Mercy in gebarentaal:

Deel dit artikel