Na 44 jaar is het Nederland door de winst van Duncan Laurence eindelijk gelukt het Eurovisie Songfestival naar ons land te halen. Vanuit Ahoy Rotterdam presenteren Chantal Janzen, Jan Smit, Nikkie de Jager en Edsillia Rombley de finale van 's werelds grootste liedjeswedstrijd.

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland met zijn liedje Birth Of A New Age op het Europese podium. Welk land pakt de titel en mag de trofee vanavond ontvangen uit handen van Duncan? Bekijk enkele hoogtepunten uit de show:

Interval act: Afrojack, Wulf en Glennis Grace - Music Binds Us

Afrojack, Glennis Grace en Wulf geven tijdens de finale een spectaculair optreden in Rotterdam. Samen met een jong, klassiek orkest komen twee muziekstijlen samen, klassieke muziek en dancemuziek.

Rock the roof: Songfestivalmedley 

Het Eurovisie Songfestival bestaat 65 jaar! Dit vieren we met een medley van winnende nummers met Lenny Kuhr, Teach-In, Sandra Kim, Helena Paparizou, Lordi en Måns Zelmerlöw. Wat is jouw ultieme Songfestivalhit?

Duncan Laurence - 'Arcade' en 'Stars' 

Helaas is Duncan Laurence positief getest op Corona dus kon hij niet in Ahoy aanwezig zijn. Gelukkig had hij zijn prachtige optreden wel kunnen repeteren dus konden die beelden worden uitgezonden. 

Televoting:

Het spannendste moment van de avond, de resultaten van de televoting. Alles kan nog veranderen. Wie wint het Eurovisie Songfestival? 

Italie wint het Eurovisie Songfestival

De Italiaanse band Måneskin weet met 'Zitti E Buoni' het Eurovisie Songfestival te winnen. Bekijk hier het optreden na de winst: 

Terugblik Eurovisie Songfestival

In zeven minuten krijg je een complete terugblik van deze fantastische editie van het Eurovisie Songfestival: 

Deel dit artikel