Op 3 maart is de videoclip van ‘De Diepte’ van S10 uitgebracht en na één week bereikte deze al een miljoen views op het YouTube kanaal van Eurovision. Hoe wordt het Nederlandstalige nummer ontvangen door de internationale Songfestival kijkers?

Reactievideo's

Tijd voor wat reactievideo’s! Fans en kenners van het Songfestival reageren in een video op Eurovisie inzendingen. Wat vinden ze van onze Nederlandstalige inzending?

De Amerikaanse William is één van de redacteuren bij Wiwibloggs, een bekende website en YouTube-kanaal met content over het Eurovisie Songfestival. Hij benoemt dat Nederland al sinds 2009 geen Nederlandstalige inzending meer heeft ingestuurd en is erg benieuwd. S10 weet volgens William haar gevoel over te brengen, ondanks dat hij haar niet kan verstaan. Hij is erg enthousiast en de Songfestivalliefhebber vindt het een mooi en krachtig nummer. Top 5! 

De Engelse Noosh geeft ook haar eerste reactie van “De Diejept”. Ze is onder de indruk van S10’s stem en vindt het een goed nummer, omdat het volgens haar niet een typische Eurovisie sound heeft. Top 10 notering voor haar!

Oké, nog eentje dan, van het Spaanse YouTube-account Alesc, een groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival. Hij is over bijna elke inzending toe nu toe enthousiast. 

blockquote
Dutch sounds so great? Why are you not sending Dutch every year?
YouTube-kanaal Alesc over De Diepte van S10

Krijg je er geen genoeg van? Op YouTube kun je honderden video's vinden als je zoekt op "Reaction S10 De Diepte". Veel plezier!

De Songfestivalliefhebbers die video's maken over het Eurovisie Songfestival zijn dus enthousiast, maar hoe staat Nederland er verder voor? Bij de bookmakers staat Nederland op moment van schrijven op de achtste plek. 

Bookmakers? Wie zijn dat eigenlijk? 

‘Bookmakers’. Presentatoren, journalisten en critici hebben het er vaak over als het over het Eurovisie Songfestival gaat, maar wie of wat zijn dat eigenlijk? Een bookmaker is iemand bij wie je weddenschappen kunt afsluiten (bron: vandale.nl). Voor het Songfestival zijn dat dus (online) wedkantoren. Mensen kunnen geld inzetten op wie zij denken dat gaat winnen. Het wedkantoor (de bookmaker) bepaalt met welk getal je inzet wordt vermenigvuldigd als je de weddenschap wint. Dit vermenigvuldigingsgetal noemen ze ‘odds’ (of ‘noteringen’ in het Nederlands). 

Hoe hoger het getal (odds) is, hoe hoger de winstuitkering zal zijn. Het getal wordt bepaald door hoeveel gokkers en met hoeveel geld op dat Songfestivalliedje wordt ingezet. Eigenlijk beïnvloeden de mensen die geld inzetten op het Songfestival dus de ranglijst van de bookmakers. 

Klopt de ranglijst op de website van de bookmakers altijd? 

Nee, de voorspellingen kloppen lang niet altijd, maar komen wel vaak in de buurt van de uitslag. Het Eurovisie Songfestival is een liveshow, dus het kan altijd anders verlopen dan de voorspelling. Daarnaast kunnen kijkers natuurlijk ook verrassend van mening verschillen. Het blijft dus altijd spannend! 

Goed om te weten, in Nederland is het op last van de overheid niet toegestaan om te wedden op het Eurovisie Songfestival. 

Deel dit artikel