De 37-jarige Yianna Terzi vertegenwoordigt met het nummer 'Oniro Mou' (mijn droom) Griekenland op het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon.

Uit een muzikale familie van professionele zangers, waaronder haar vader, die één van de meest bekende platina-artiesten in Griekenland is, is Yianna Terzi zeker "de persoon" die dit jaar voor Griekenland mag afreizen naar het grootste muziekspektakel van Europa. Negen jaar geleden verhuisde Yianna van Griekenland naar de VS, en werkte ze in de studio met verschillende door Grammy bekroonde en genomineerde artiesten. Ze bracht haar eerste officiële Engelse single met de titel 'Love Is Your Name' uit, een nummer dat scoorde op iTunes en begon te borrelen in de underground clubs van NYC. Dit zorgde ervoor dat Yianna regelmatig kon spelen in de Big Apple om haar basis in de VS te creëren.

Yianna is geen nieuweling als ster. Ze trad op voor duizenden in Griekenland. Op jonge leeftijd werd Yianna geïnspireerd door baanbrekende artiesten als Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion en Michael Jackson. Met het behalen van haar diploma 'Theorie van de Muziek' vervolgde ze haar droom om een ​​professionele zangeres te worden en werd ze snel ingeschreven bij Universal Music. Het publiek verbond zich onmiddellijk met Yianna en greep haar unieke toon.

Ze ontving nominaties voor de 'Best New Artist' bij de 'Cyprus Music Awards' en de prestigieuze 'Arion Awards'. Haar debuutalbum 'Gyrna to kleidi' (Turn the key) zorgde voor airplay op radio met de single 'Pou kai pou' ("Af en toe") die maandenlang de hitlijsten domineerde. Direct daarna werd Yianna's tweede album uitgebracht met EMI, waaruit twee singles en video's werden uitgebracht.

Dit jaar vertegenwoordigt Yianna Griekenland op het 63ste Eurovisie Songfestival in Lissabon in de eerste halve finale, waar ze het lied "Oniro Mou" (Mijn droom) zal uitvoeren, dat ze samen met Aris Kalimeris, Dimitris Stamatiou en Michalis Papathanasiou heeft gemaakt.

Bekijk 'Oniro Mou' van Yianna in gebarentaal:

Deel dit artikel