Vanaf dit weekend kun je er niet meer omheen: It's Eurovision time! Oftewel: heel veel Eurovisie Songfestival op je beeldbuis en socials! Om het overzichtelijk te houden hebben wij alle belangrijke momenten voor je op een rij gezet: 

Zaterdag 7 mei: de aftrap met Op Weg naar het Songfestival en de docu: Dit is S10

22.00 uur - Op weg naar het Songfestival - NPO 3
Bekende Nederlanders en Songfestivalliefhebbers kijken vooruit op de optredens van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Welke landen bemachtigen een plek in de finale op zaterdag? Met onder anderen Carolien Borgers, Meau, Blanks, Richard Groenendijk, Sharon Doorson, Jeroen Kijk in de Vegte en Hugo Kennis. 

23.10 uur - Docu: Dit is S10 - NPO 3
We volgen de zangeres bij de opnames van de videoclip waarin ze vertelt hoe deze clip tot stand is gekomen. Ook zijn we bij het spannende en emotionele moment dat haar lied voor het eerst aan het grote publiek en aan haar familie, vrienden en collega's wordt gepresenteerd in het Tuschinksi Theater in Amsterdam. Hoe ziet S10's weg naar Turijn eruit? En hoe bereidt ze zich voor op wat gaat komen? 

Zondag 8 mei: openingsceremonie Eurovisie Songfestival vanuit Turijn

Livestream via YouTube
Traditiegetrouw is dit het officiele startsein van het Eurovisie Songfestival: de openingsceremonie waar alle deelnemers over een meters lange turqoise loper schitteren en stralen. Meer info over de livestream van deze feestelijke opening.

Maandag 9 mei: Jury semi final voor S10

Volg S10 tijdens deze belangrijke avond via Instagram
Een belangrijke avond voor S10. Terwijl Europa nog een nachtje moet wachten krijgt vanavond de vakjury van alle eerste halve finale (en een aantal van de Big Five) vanavond de eerste halve finale al te zien. Zij delen punten uit en bepalen daarmee voor 50% welke landen doorgaan naar de finale van zaterdag. Volg S10 tijdens deze avond via Instagram Songfestival.AVROTROS.

Dinsdag 10 mei: De voorbeschouwing en de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met S10

20.30 uur - Eurovisie Songfestival - De voorbeschouwing - NPO 1
Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas en Jan Smit in Turijn.Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden.  

21.00 uur - Eurovisie Songfestival eerste halve finale - NPO 1
De live registratie van het Eurovisie Songfestival vanuit Turijn, Italie. S10 treedt als achtste op tijdens deze spannende eerste halve finale. De show wordt weer voorzien van commentaar door het oude, vertrouwde duo Cornald Maas en Jan Smit.

Woensdag 11 mei: Meer dan 35 jaar Songfestival

16.15 uur - Meer dan 35 jaar Songfestival - NPO 1
Eerste deel van een tweedelige documentaire over 35 jaar Eurovisie Songfestival. Deze aflevering gaat over de periode 1956 - 1972.

Donderdag 12 mei: Meer dan 35 jaar Songfestival, de voorbeschouwing en de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

16.15 uur - Meer dan 35 jaar Songfestival - NPO 1
Tweede deel van een tweedelige documentaire over 35 jaar Eurovisie Songfestival. Deze aflevering gaat over de periode 1973 - 1991.

20.30 uur - Eurovisie Songfestival - De voorbeschouwing - NPO 1
Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas en Jan Smit in Turijn.Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden.  

21.00 uur - Eurovisie Songfestival tweede halve finale - NPO 1
De live registratie van het Eurovisie Songfestival vanuit Turijn, Italie. De show wordt weer voorzien van commentaar door het oude, vertrouwde duo Cornald Maas en Jan Smit.

Vrijdag 13 mei: Op weg naar het Songfestival & Het grote Songfestivalfeest

22.24 uur - Op weg naar het Songfestival - NPO 3
Bekende Nederlanders en Songfestivalliefhebbers kijken vooruit op de optredens van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Onder anderen Carolien Borgers, Meaux, Blanks, Richard Groenendijk, Sharon Doorson, Jeroen Kijk in de Vegte en Hugo Kennis blikken vooruit op de grote finale. Welk land kroont zich tot winnaar van het Eurovisie Songfestival 2022?

23.16 uur - Het grote Songfestivalfeest - NPO 3
De concertregistratie van Het Grote Songfestivalfeest! Nooit eerder stonden zoveel songfestivalhelden op één podium. Geniet van het beste van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht. Met optredens van o.a. Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Keiino, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen. De presentatie ligt in handen van Edsilia Rombley met deskundig commentaar van Cornald Maas.

Zaterdag 14 mei: de voorbeschouwing en de grande finale van het Eurovisie Songfestival

20.30 uur - Eurovisie Songfestival - De voorbeschouwing - NPO 1
Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas en Jan Smit in Turijn. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden.  

21.00 uur - Eurovisie Songfestival finale - NPO 1
In de finale van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival betreden 25 landen het podium van Pala Alpitour om hun beste optreden neer te zetten. Welke act pakt uiteindelijk de titel van deze grootste muziekwedstrijd ter wereld? De show wordt weer voorzien van commentaar door het oude, vertrouwde duo Cornald Maas en Jan Smit.

Deel dit artikel