Ari Ólafsson is een 19-jarige IJslands klassiek opgeleide zanger. Hij begon al op zeer jonge leeftijd te zingen en zijn engelachtige stem en podiumcharme brachten hem al snel de hoofdrol in musicals bij het National Theatre of Iceland.

Hij begon in de musical 'Oliver', geregisseerd door Eurovisie-ster Selma Björnsdóttir. In 2011 werd hij opgemerkt door de Noorse zangeres Sissel Kyrkjebo en zong met haar in haar concerten. Ari nam deel aan de Voice Iceland in 2015 en dit najaar werd hij toegelaten tot een van de meest geprezen muziekacademies ter wereld, de Royal Academy of Music in Londen met een volledige beurs waar hij zijn zangstudies zal voortzetten.

Ari is altijd al een grote fan van het Eurovisie Songfestival geweest en droomde ervan IJsland te vertegenwoordigen in de competitie. Hij zingt allerlei soorten muziek, van klassiek tot pop, rock en funk, en een van zijn favoriete artiesten is Stevie Wonder. Ari is ook een imitator en beheerst verschillende accenten en talen. Hij houdt van improviseren, zowel in het theater als in de muziek.

Ari is in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien met het nummer 'Our Choice'. 

Deel dit artikel