De Israëlische Netta is een opvallende inzending te noemen. Compleet met kipgeluiden zal de zangeres in de eerste halve finale haar 'Toy' ten gehore brengen.

clock update
Netta is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Op dinsdag 8 mei heeft Netta zich voor Israël gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

In het meest succesvolle seizoen ooit heeft Netta de 'Next Star for Eurovision' reality-muziekshow van dit jaar en het ticket voor de vertegenwoordiging van Israël op het Eurovisie Songfestival in 2018 gewonnen. Ze is een zeer ambitieuze en vastberaden 25-jarige, maar ondanks haar jonge leeftijd heeft Netta een lange achtergrond in muziek. Ze voltooide de middelbare school met excellente verdienste in uitgebreide muziekstudies en ging studeren aan de beroemde Rimon School of Music op de afdeling Electronic Studies.

In 2012 was Netta een instructrice en manager van een professioneel "Kamp voor jonge muzikanten". Ze diende als zangeres in de Israeli Navy-band en zette haar muzikale training voort in dat kader. Later was Netta drie jaar lang de huiszanger van de 'Bar Giora-club'.  In 2016 was ze medeoprichter van een improvisatie-zangensemble genaamd 'The Experiment', toerde door heel Israël en werkte samen met het beroemde 'Bat Sheva-ensemble'. Daarna kreeg ze de hoofdrol in de theaterproductie 'Running on the Sea', met theaterhoogleraar Ruth Kanner en componist Avshalom Ariel, die een van haar achtergrondvocalisten is in de competitie van dit jaar.

In 2017 kreeg Netta een nieuwe hoofdrol, in Noam Inbar's stuk genaamd 'The Book of Challenges', een acapella muziekwerk dat deel uitmaakte van het 'Singing in the Squares'-project van het Tel Aviv Museum. Netta is al twee jaar een actieve solist in de succesvolle showgroep 'Gaberband', die zowel in Israël als in het buitenland en gaf loopingworkshops voor jonge musici op middelbare en middelbare scholen.

En nu gaat ze meedoen met het grootste muziekevenement van Europa. Met haar 'Toy' wil ze 'female power' in iedereen laten ontwaken. Netta is te zien in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 8 mei 2018. 

Bekijk Toy van Netta uit Israel in gebarentaal:

Deel dit artikel