Netta uit Israel heeft met haar 'Toy' het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon gewonnen.

Helaas werd Nederland al redelijk vroeg genoemd in de laatste fase van de puntentelling, waardoor Waylon als achtiende is geeindigd op het Eurovisie Songfestival. Wat absoluut niet onverdienstelijk is voor een countrynummer in Europa. De laatste punten werden verdeeld over Oostenrijk, Cyprus en Israel. Het was een nek aan nek race waarin uiteindelijk door televoting op de eerste plek terecht komt: 

Netta zingt het nummer 'Toy', waarmee ze inspeelt op de hele #metoo discussie. In het Nederlands vertaald: "Ik ben niet een stuk speelgoed, jij stomme jongen": Israel werd al wekenlang als potentiele winnaar genoemd, de afgelopen twee weken ging het meer tussen Cyprus en Israel. Bekijk het optreden van Netta in de finale: 

Waylon is uiteindelijk achtiende geworden. En hij kan meer dan trots zijn. Country muziek is in Europa ondergeschikt en daar wilde hij verandering in brengen. Als je dan van alle 43 landen dan achtiende wordt, is dat een geweldige prestatie. Bekijk hier het optreden van Waylon in de finale: 

Na afloop van de finale heeft Waylon nog even de pers te woord gestaan en is daarna met zijn team terug gegaan naar het hotel, waar ze nog even na hebben geborreld:

TeamWaylon heeft voor de finale alle hoogtepunten van de afgelopen twee weken nog even op een rij gezet:

Zondag vliegt de voltallige delegatie terug naar Nederland en Belgie (dansers, choreograaf en regisseur). 

Foto: Eurovision.tv

Deel dit artikel