Vanavond is het zover; dan staat Duncan Laurence in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met 'Arcade' probeert Duncan vanavond een finaleticket te bemachtigen voor de finale van aanstaande zaterdag. 

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zie je donderdag 16 mei om 21:00 uur op NPO 1.

Aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival doen achttien landen mee, waarvan tien landen doorgaan naar de finale. Gisteravond is 50% van de einduitslag al bepaald door de internationale en onze eigen Nederlandse vakjury. De vakjury-show verliep goed en na afloop van de show is zijn nummer 1-positie bij de bookmakers nog meer gestegen. Met 36% staat Duncan Laurence nu bovenaan de lijst. Duncan is vanavond als zestiende aan de beurt om zijn 'Arcade' te zingen.

duncan-laurence-repetitie.jpg
Bron: Joyce Hoedelmans
Duncan Laurence tijdens de repetitie
duncan-laurence-repetitie.jpg

Moment van de waarheid

Vanmiddag heeft Duncan Laurence om 15:00 uur nog één laatste repetitie voor de show van vanavond. Op deze pagina blijven we je gedurende de hele dag op de hoogte houden van de laatste gebeurtenissen in Tel Aviv. Wil je meer updates van TeamDuncan vanuit Tel Aviv? Volg dan songfestival.avrotros op Instagram en bekijk de stories! 

clock update 16 mei 2019, 11:45
Duncan Laurence ontvangt succeswens

Duncan Laurence schoof vanmorgen aan bij NPO Radio 2, live vanuit Tel Aviv. De zanger werd verrast met lieve succeswensen van vrienden, familie en bekende Nederlanders.

clock update 16 mei 2019, 12:30
Heel veel pers bij Duncan Laurence' hotel

Duncan Laurence vertrekt bijna naar de Expo om zich voor te bereiden voor zijn laatste repetitie, voor het moment van de waarheid vanavond. Voor zijn hotel was er heel veel pers aanwezig en Duncan probeerde iedereen te woord te staan.

clock update 16 mei 2019, 12:45
... nog meer pers en de bus in!

Net voordat Duncan Laurence de bus instapt naar de Expo in Tel Aviv, staat hij de pers te woord. Duncan is helemaal klaar voor vanavond en heeft er zin in! Met de Nederlandse delegatie vertrekt hij naar hét podium waar hij vanavond gaat optreden in de tweede halve finale. 

clock update 16 mei 2019, 13:30
Duncan Laurence komt aan bij de Expo

Het gaat nu niet lang meer duren... Duncan Laurence komt aan bij de Expo ruimte in Tel Aviv en neemt nog even de tijd voor wat fans.

Duncan-Laurence-fans.jpg
Bron: Joyce Hoedelmans
Duncan Laurence komt aan bij de expo
Duncan-Laurence-fans.jpg
clock update 16 mei 2019, 14:30
Duncan Laurence heeft er zin in!

Vlak voor de laatste repetitie voor zijn optreden van vanavond, poseert Duncan Laurence met de #TeamDuncan vlag in zijn kleedkamer. 

Support #TeamDuncan

Wil jij laten zien dat jij #TeamDuncan support? Dat kan met het speciale #TeamDuncan-kader voor je profielfoto op Facebook! Lees hier hoe je het kader kan instellen:


Speel zelf voor jury met scorelijst

Beoordeel met de scorelijst van de tweede halve finale de landen aan de hand van zang, act en kleding en deel zelf de punten uit. De scorelijst kun je hieronder downloaden:

Deel dit artikel