Na maandenlange voorbereiding is het vanavond eindelijk zover; dan staat Duncan Laurence in de finale van het Eurovisie Songfestival. Duncan is vanavond als twaalfde aan de beurt om Arcade te laten horen aan heel Europa.

Vanavond neemt Duncan Laurence het op tegen 25 andere landen. De tien gekwalificeerden uit de eerste en tweede halve finale, het gastland Israël én de ‘big five’, bestaande uit Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Frankrijk.


Voordat de grote finale van het Eurovisie Songfestival van start gaat, wordt er nog één keer gerepeteerd in Expo Tel Aviv. Deze repetitie start rond de klok van 14:30 uur. Wij nemen je via onze insta-stories mee backstage tijdens de repetitie. Niks missen? Volg songfestival.avrotros op Instagram.

"Hey dude, you did it"

Duncan Laurence plaatste vanmorgen een emotionele post op Instagram, waar hij terugkijkt op de afgelopen tijd. “Als ik zou moeten beschrijven wat vandaag voor me betekent, zou dat nooit lukken”, schrijft Duncan op Instagram. “Alle dagen van hard werken, tranen, kansen, dromen… Dit is het moment dat je terug kan kijken en kan zeggen; ‘Hey dude, you did it’.”

Bekijk de inhoud op Instagram
clock update 18 mei 2019, 11:51
Duncan Laurence onderweg naar de venue

TeamDuncan is onderweg naar Expo Tel Aviv voor zijn laatste repetitie. Deze start rond de klok van 13:30 uur. Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival.

clock update 18 mei 2019, 13:29
Repetitie gestart

De repetities zijn in volle gang in een volle Expo Tel Aviv. Duncan repeteert eerst de opening van de show die spectaculair wordt. Ook oud Songfestivalwinnaressen Netta en Dana International spelen hierin een rol. Later vanmiddag moet Duncan nog één keer Arcade zingen tijdens de repetitie. 

 

Duncan Laurence met Bilal Hassani (Frankrijk)
Bron: Joyce Hoedelmans
Duncan Laurence met Bilal Hassani (Frankrijk)
Duncan Laurence met Bilal Hassani (Frankrijk)
clock update 18 mei 2019, 20:15
Duncan Laurence wint Marcel Bezençon Award

Duncan Laurence heeft de Marcel Bezençon Award voor 'Best Song' gewonnen.

Bekijk de inhoud op Instagram
clock update 18 mei 2019, 22:06
Duncan Laurence' Arcade tijdens de finale-uitzending

Duncan heeft weer een ijzersterk optreden neergezet met zijn 'Arcade'. Nu is het duimen geblazen! 

Bekijk de inhoud op Instagram
Bekijk de inhoud op Instagram
clock update 18 mei 2019, 23:00
Duncan Laurence in de green room

Duncan Laurence heeft het naar zijn zin in de green room met de Nederlandse delegatie aan zijn zijde.

Bekijk de inhoud op Instagram

Vakjury

Gisteravond heeft Duncan Laurence Arcade gezongen voor de internationale vakjury. De vakjury beslist voor 50% wie er vanavond met de eindzege naar huis gaat. Het optreden van Duncan Laurence verliep vlekkeloos en TeamDuncan kijkt met een goed gevoel terug op dit optreden.

Bekijk de inhoud op Instagram

De finale van het Eurovisie Songfestival is vanaf 21:00 uur de zien op NPO 1. Duncan Laurence treedt als twaalfde op. Rond de klok van 01:00 uur weten we wie het Eurovisie Songfestival 2019 gewonnen heeft.

Deel dit artikel