Na maanden van voorbereiding is het vanavond voor Duncan Laurence en zijn TeamDuncan dan eindelijk zo ver; de 'grande' finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Sinds de release van 'Arcade' domineert Duncan Laurence de polls bij de bookmakers, maar het is nog lang geen gewonnen race... 

Duncan Laurence is vanavond als twaalfde aan de beurt, hij heeft vrijdag en zaterdag nog mogen repeteren en voor de jury gezongen. Nu is het de beurt aan de 200 miljoen kijkers om te oordelen of zij 'Arcade' van Duncan Laurence het beste liedje vinden. Kijk om 21.00 uur op NPO 1 naar de finale van het Eurovisie Songfestival, uiteraard met commentaar van Cornald Maas en Jan Smit. 

In totaal is Duncan Laurence bijna twee weken in Tel Aviv geweest, hoog tijd om alle gedenkwaardige momenten voor je op een rij te zetten; 

Vertrek naar Tel Aviv

Op maandag 6 mei is de Nederlandse delegatie vertrokken naar Tel Aviv voor het Eurovisie Songfestival. De zanger werd op Schiphol uitgezwaaid door fans en de Nederlandse voordat hij in het vliegtuig feestelijk werd ontvangen door het cabinepersoneel. Laat het Eurovisie-avontuur maar beginnen!

Eerste repetitie

Op dinsdag 7 mei, een dag na aankomst in Tel Aviv had Duncan Laurence zijn eerste repetitie op het Songfestival-podium. Benieuwd hoe zo'n eerste repetitie eraan toe gaat? Wij volgden Duncan achter de schermen:

Deze eerste repetitie ging prima maar liet nog veel ruimte voor verbetering over. Het creatieve team bestaande uit Hans Pannecoucke, Ilse DeLange en Ignace 'D Haese hebben samen met de verantwoordelijken in Tel Aviv het nodige overleg moeten voeren om de act te krijgen zoals zij dit vooraf hadden bedacht: 

3x12 vragen aan Duncan Laurence

We gingen met Duncan op pad in Tel Aviv om hem beter te leren kennen... Wat is Duncans favoriete album op dit moment? Waarvoor kun je hem ’s nachts wakker maken en hoe vindt hij het Eurovisie Songfestival tot nu toe? Je ziet het in 3x12 vragen aan Duncan Laurence:

Tweede repetitie

Na een paar dagen 'rust' in het Nederlandse kamp (waar er achter de schermen ondertussen keihard werd doorgewerkt) was het zaterdag tijd voor de tweede repetitie. De delegatie was uiteraard heel benieuwd of de aanpassingen waren doorgevoerd. Wegens technische problemen hing de aangepaste lamp nog niet, maar dat werd voor de repetitie opgelost met een glazen kubus waar deze op stond. Het gevoel na deze repetitie was anders; 'We're getting there'! 

Gekte op de oranje loper

Zondagavond 12 mei was de officiële opening van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence en de 40 andere deelnemers werden verwacht op de grote oranje loper in Tel Aviv. Leuk detail, de loper was dit keer in 'onze' eigen Nederlandse kleur: oranje! Cornald Maas volgde Duncan tijdens deze opening, die een hilarisch tintje had:

teamduncan.jpg
TeamDuncan voor de openingsceremonie
teamduncan.jpg

Showcase in Tel Aviv

Maandagmiddag 13 mei gaf Duncan Laurence een exclusieve showcase in Tel Aviv. Speciaal voor (inter)nationale pers, commentatoren en een select groepje fans trad de zanger op... en natuurlijk speelde hij ook zijn Songfestival-inzending; 'Arcade'.

Halve finale

Op donderdag 16 mei was het dan eindelijk zover; de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Bij vertrek naar EXPO Tel Aviv werd Duncan Laurence uitgezwaaid door de, in Tel Aviv aanwezige, Nederlandse pers;

De kleedkamers in de delegatiebubbel zijn nou niet bepaald de meest gezellige, tijd om daar wat aan te doen; TeamDuncan-style!

Na een eerste generale repetitie was Duncan Laurence er meer dan klaar voor. Als zestiende was hij dan eindelijk aan de beurt, en gaf hij zijn beste performance ooit. Arcade werd na afloop met een luid applaus ontvangen. 

Daarna kwam het verlossende woord ineens heel snel; Nederland is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival! Groot feest in de green room en bij de Nederlandse delegatie; 

Door-naar-finale-3.jpg
Feest in de greenroom
Door-naar-finale-3.jpg

Dat moest gevierd worden;

De grande finale

De dag van de finale is aangebroken, het is vanaf nu aan de 200 miljoen kijkers die het Eurovisie Songfestival gaan bekijken. Wat er vanavond ook gaat gebeuren, deze twee weken waren onvergetelijk ♥

Deel dit artikel