De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is er één met zwevende dansers, folkloristische muziek, leren pakjes, een bloemenspektakel en meer! Welke deelnemers hebben het geschopt tot de finale en wie kan zijn of haar koffers pakken?

Door naar de finale

Uit zeventien inzendingen konden er slechts tien door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Deze tien deelnemers zie je aanstaande zaterdag opnieuw in de finale: 

Griekenland

Katerine Duska is een Grieks-Canadese singer-songwriter uit Athene. Katerine's muziekstijl is vergelijkbaar met dat van Lykke Li en Jessie Ware. 


Wit-Rusland

ZENA is geen onbekende voor het songfestival. In 2016 deed ZENA mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en eindigde op de derde plek. 


Servië

Nevena heeft sinds haar dertiende op verschillende festivals opgetreden en meerdere awards gewonnen. Ze won de Beovizija 2019, de nationale voorselectie voor Servië, met het nummer 'Kruna'.  


Cyprus

Tamta groeide op in Georgië voordat ze op 22-jarige leeftijd naar Griekenland verhuisde. Ze nam deel aan het tv-programma 'Greek Idol' en behaalde de tweede plaats.  


Estland

Victor Crone is geboren in 1992 in Osteraker, Zweden en groeide op in een muzikale familie. Zijn oma was zangeres en zijn opa violist. Pas toen hij op zijn twaalfde een gitaar kreeg van zijn ouders, begon Crone ook zelf muziek te maken. 


Tsjechië

Albert Černý, de leadzanger van Lake Malawi, was vijftien jaar oud toen hij zijn eerste demo online plaatste en binnnen 24 uur werd benaderd door één van de belangrijkste personem uit de Tsjechische muziekbusiness. 


Australië

Kate Miller-Heidke is een bekroonde singer-songwriter die de wereld van hedendaagse pop, folk en opera doorkruist. 


IJsland

Hatari is in 2015 opgericht in Reykjavik, IJsland door Klemens Hannigan en Matthias Tryggvi Haraldsson. Hun deelname aan het Songfestival is hun eerste serieuze poging om de onvermijdelijke val van het kapitalisme in werking te zetten. 


San Marino

Alleskunner Serhat is naast zanger ook presentator, songwriter, muziekproducer en produceert eigen televisieprogramma's. Zijn televisiecarrière begon met het presenteren van een quiz show. 


Slovenië

Zala Kralj & Gašper Šantl hebben elkaar voor het eerst 'ontmoet' via Instagram. Gašper zag via het onlinekanaal een video van de zangeres en hij wist dat hij de juiste zangeres had gevonden voor zijn nummer. 


Duncan Laurence in tweede halve finale

Het is nog even twee dagen afwachten en dan komt 'onze' Duncan Laurence in actie in de tweede halve finale op donderdag 16 mei. In deze halve finale zullen er 18 acts optreden en Duncan is als zestiende aan de beurt. Download hieronder alvast de scorelijst en ga helemaal voorbereid de tweede halve finale in.

Deel dit artikel