Sinds Duncan Laurence vorige week het Eurovisie Songfestival won is er ontzettend veel gebeurd; zo heeft hij aangekondigd dat hij dit jaar op Pinkpop staat, is zijn tour in Nederland volledig uitverkocht, gaat hij touren in Europa en staat hij volgend jaar met een eigen show in de Ziggo Dome!  

Speciale aflevering van PAUW

Zondagmiddag, na aankomst op Schiphol, ging Duncan Laurence meteen door naar een speciale persconferentie, gepresenteerd door AVROTROS presentatrice Roos Moggré. Aansluitend ontmoette Duncan alle aanwezige fans en pers in de aankomsthal, waar het behoorlijk druk was. Daarna ging hij meteen door naar het televisieprogramma PAUW in Amsterdam, voor een extra Songfestival-uitzending. 

Bij PAUW kreeg Duncan Laurence uitgebreid de tijd om te vertellen over zijn Songfestival-avontuur in Tel Aviv. Daarnaast mocht hij natuurlijk zijn winnende nummer 'Arcade' ten gehore brengen, compleet met strijkorkest. Als kers op de taart werd hij na afloop ook nog eens verrast met platina voor 'Arcade'. 

Spotify record voor Arcade

Hij was net één dag thuis toen hij verrast werd met het nieuws dat hij een nieuw record heeft gebroken; Arcade is het meest gestreamde nummer in Nederland, in één dag tijd op Spotify. Het nummer is zondag 19 mei meer dan 1,24 miljoen keer gestreamed. Een dag na de Songfestival-winst in Tel Aviv is het nummer wereldwijd 2,8 miljoen keer gestreamd, vertelt woordvoerder Wilbert Mutsaers. "Dat is de winnares van vorig jaar, Netta met het nummer TOY, niet gelukt. Haar liedje werd vorig jaar een dag na de winst 1,1 miljoen keer beluisterd via Spotify."

Interviews in Duitsland en Engeland

Veel tijd om bij te komen had Duncan Laurence niet... twee dagen na thuiskomst was het alweer tijd om naar Duitsland en Engeland te vliegen voor een rits aan televisie interviews bij o.a WDR en BBC Breakfast: 

The Voice of Vlaanderen

Ooit deed hij zelf mee met 'The Voice', maar dan in Nederland. Tijdens de finale van The Voice of Vlaanderen kon uiteraard een optreden van Duncan Laurence niet uitblijven. De video van zijn optreden is trending op YouTube:

Bekijk de inhoud op Instagram

Aankondiging Ziggo Dome

Hij kan het zelf nog maar amper geloven; volgend jaar maart geeft Duncan Laurence een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. Een zaal waar veel van zijn helden al hebben mogen optreden, en volgend jaar is hij zelf aan de beurt:

Pinkpop

En alsof dit nog niet genoeg is in één week; Duncan staat op maandag 10 juni op Pinkpop!

blockquote
Het voelt alsof je als kind wakker wordt op je verjaardag... keer tien... zo voel ik me nu!
 
Bekijk de inhoud op Instagram

Op tour in Nederland en buitenland

Kers op taart; zijn tour in Nederland compleet uitverkocht en zijn er meer shows in het buitenland voor zijn tour bijgekomen: 

Bekijk de inhoud op Instagram

Studio in voor nieuwe recordings

Via de Instagram stories van Duncan Laurence hebben we vorige week kunnen zien dat hij met zijn band al meteen de studio in is gedoken om aan nieuwe muziek te werken... Kortom, een achtbaan met alleen maar hoogtepunten voor Duncan en we verwachten dat dit nog wel eens heel lang kan gaan duren... 

Deel dit artikel