Vanavond start het Eurovisie Songfestival met de uitzending van de eerste halve finale. Duncan Laurence maakt twee dagen later, op donderdag 16 mei, zijn opwachting in de tweede halve finale. Maar welke deelnemers zitter er in deze halve finale? Je leest het hier!

De uitzending van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt dinsdag 14 mei uitgezonden om 21.00 uur op NPO 1.

clock update 14 mei 2019, 23:10
Door naar de finale

Bekijk hieronder welke tien landen door zijn naar de finale op zaterdag 18 mei 2019.


Na weken vol repetities is het vanavond dan eindelijk zover; de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, Israël! Voor zeventien landen is het vanavond het moment van de waarheid, wie gaat er door naar de finale en wie kan zijn koffers pakken? Jan Smit en Cornald Maas waren zich tijdens de eerste dress rehearsal al aan het voorbereiden voor deze avond.

Bekijk de inhoud op Instagram

Je kunt vanavond niet stemmen tijdens deze eerste halve finale, omdat Nederland met Duncan Laurence in de tweede halve finale van aanstaande donderdag staat. Maar dat houdt niet in dat je zelf geen punten kunt geven! Download hier de scorelijstjes van de eerste halve finale:


Voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival kun je om 20.35 uur op NPO 1 kijken naar 'Op weg naar het Songfestival'. Traditiegetrouw nemen bekende Nederlanders alle inzendingen van dit jaar door. Bekijk hieronder de deelnemers van vanavond en kom alvast in de stemming. 

Deel dit artikel