Het wordt ook wel gezien als DE officiele aftrap van het Eurovisie Songfestival-seizoen; Eurovision in Concert in Amsterdam, gepresenteerd door Cornald Maas en Marlayne. Dit weekend ontmoet Duncan Laurence bijna alle deelnemers van het Songfestival en zingt hij voor het eerst zijn 'Arcade' live voor meer dan 5000 Songfestivalfans.

De dag begon met een warm onthaal van internationale en nationale fans bij AFAS live. Na een fotomoment was het tijd om naar binnen te gaan en de andere deelnemers van het Eurovisie Songfestival te ontmoeten. Onder begeleiding van Cornald Maas kon Duncan Laurence even kort met iedereen het gesprek aangaan. 

Femke Halsema spreekt deelnemers Eurovisie Songfestival toe

'S middags werden de deelnemers door Cornald Maas één voor één voorgesteld. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam nam daarna het woord om de deelnemers toe te spreken. Ze benadrukte dat de artiesten niet moeten vergeten dat zij stuk voor stuk een inpiratie zijn voor mensen van over de hele wereld. 

Duncan Laurence in gesprek met (inter)nationale pers

Na de officiele presentatie was het tijd voor Duncan Laurence om de internationale en nationale pers te woord te staan. Hij gaf maar liefst 48 interviews in drie uur tijd. Van WiwiBlogs tot RTL Boulevard, allemaal kregen ze de kans om even met Duncan te spreken. 

blockquote
Ik heb er heel veel zin in, ik heb zin om straks de andere deelnemers te zien optreden.
Duncan Laurence
eurovision-in-concert-06.jpg
Interview met ANP
eurovision-in-concert-06.jpg
Bekijk de inhoud op Instagram

Soundcheck en sushi

Duncan kreeg na het persmoment nog even de tijd om te soundchecken in een nog lege zaal in het AFAS live. En daarna was het tijd voor sushi met de Nederlandse delegatie. Heel even ontspannen voordat hij vanavond het podium voor meer dan 5000 Songfestivalfans betreedt... 

eurovision-in-concert-08.jpg
Soundcheck Arcade
eurovision-in-concert-08.jpg

Optreden Eurovision in Concert

Rond de klok van 23.15 uur was het zover voor Duncan Laurence. Onder een oorverdovend applaus betradt hij het podium van de AFAS om voor het eerst zijn 'Arcade' voor meer dan 5000 songfestivalfans te zingen. Het publiek zong uit volle borst mee;

London Eurovision Party

Naast Eurovision in Concert treedt Duncan Laurence op zondag 14 mei ook op bij de London Eurovision Party. 

Deel dit artikel