Vanavond kun je om 21.00 uur op NPO 1 kijken naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Bekijk de video voor een korte recap van alle negentien deelnemers van de eerste halve finale.

Photo by: Andres Putting - Eurovision.tv

Na weken vol repetities is het vanavond dan eindelijk zover; de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon, Portugal! Voor negentien landen is het vanavond het moment van de waarheid, wie gaat er door naar de finale en wie kan zijn koffers pakken?

Het belooft een spannende eerste halve finale te worden volgens de bookmakers, want er zitten ontzettend sterke liedjes in deze poule, en er kunnen er maar tien door naar de finale van aanstaande zaterdag. De spanning stijgt vanavond voor Azerbeidzjan, IJsland, Albanië, België, Tsjechië, Litouwen, Israël, Wit Rusland, Estland, Bulgarijë, Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland, Finland, Armenië, Zwitserland, Ierland en Cyprus. Bekijk onderstaand overzicht voor info over de deelnemers. 

Cornald Maas en Jan Smit voorzien traditiegetrouw het commentaar tijdens de uitzendingen. Op dit moment zijn de beide heren druk bezig met de voorbereidingen van de eerste halve finale: 

Bekijk de inhoud op Instagram

Commotie
Het team van Waylon heeft vandaag een rustdag om zich in alle rust voor te bereiden op de dag van morgen waarin er gerepeteerd gaat worden en er een belangrijke 'jury semi final' gepland staat. Waylon was vanochtend wel even te gast bij Bart Arens in het radioprogramma 'Op weg naar de finale' op NPO Radio 2. Daarnaast schoven ook regisseur Hans Pannecoucke, Daniel Dekker namens AVROTROS en Paul Brinks, management Waylon aan om te reageren op de commotie rondom Waylon en het Eurovisie Songfestival. 

Stemmen
Je kunt vanavond niet stemmen tijdens deze eerste halve finale omdat Nederland met Waylon in de tweede halve finale van aanstaande donderdag zit. Maar dat houdt niet in dat je zelf geen punten kunt geven! Download de scorelijstjes hier:

Voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival kun je om 20.30 uur op NPO 1 kijken naar 'Op weg naar het Songfestival'. Traditiegetrouw nemen bekende Nederlanders alle inzendingen van dit jaar door. 

Kijk vanavond om 21.00 uur naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, live vanuit Lissabon, bij AVROTROS op NPO 1. 

Deel dit artikel