De eerste repetitie van Douwe Bob zit erop! In een prachtig paars pak zong hij 'Slow Down' in de Globe Arena.

Maandagmiddag had Douwe Bob zijn eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival in de Globe Arena in Stockholm! En we weten eindelijk wat hij aan zijn act wil toevoegen...Midden in het nummer wil Douwe Bob heel de wereld even stil krijgen, en niet even, maar tien seconden lang zijn Douwe Bob en zijn band letterlijk stil. Het doel van deze stilte is de kijker de boodschap van het liedje duidelijk maken. 

Douwe Bob: "Het Eurovisie Songfestival kan een echte 'rat race' zijn. Ik wil anderen inspireren om af en toe een moment van stilte te pakken. Een moment waarin je je hectische leven kan overdenken en jezelf even de kans geeft om te realiseren waar het echt over gaat."

blockquote
Kijk om je heen, leef op dit moment en 'Slow Down'
Douwe Bob Posthuma

De act staat als een huis en voor de repetitie van vrijdag moeten er alleen nog wat puntjes op de 'i' gezet worden. Douwe Bob: "Ik vond het echt heel erg leuk, ik ben er al negen maanden mee bezig en het voelde heel goed om nu eindelijk op dat podium te staan. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten maar het ging ontzettend goed en soepel." 

Regisseur Hans Pannecoucke (foto) is ook zeer tevreden over de eerste repetitie: "Douwe Bob gaat de boodschap 'Slow Down' aan meer dan 200 miljoen mensen overbrengen door middel van complete stilte, van 10 seconden."

Deel dit artikel