Bijna anderhalve maand na zijn Eurovisie Songfestival overwinning in Tel Aviv, is de Duncan Laurence op donderdag 4 juli gehuldigd in de plaats waar hij opgroeide: Hellevoetsluis. 

Duncan Laurence heeft niet stil gezeten: van verschillende optredens op grote podia in Europa, tot aan het gróte Nederlandse festival Pinkpop en de voorbereiding voor zijn allereerste (inter)nationale tour. Duncan heeft zijn hele jeugd doorgebracht in Hellevoetsluis en in deze plaats begon zijn zangcarrière. De huldiging vond eerst plaats in het gemeentehuis. De zanger werd toegesproken tijdens een besloten bijeenkomst. Honderden fans die buiten stonden te wachten, konden via de speakers meeluisteren. 

Op het bordes in Hellevoetsluis

Op het bordes van het Prinsehuis in Hellevoetsluis ontving Duncan van burgemeester Milène Junius een plaquette. Naast fans, vrienden en familie, waren er ook tientallen scholieren aanwezig van dezelfde school waar Duncan ook op heeft gezeten. 

Gemeentelijke onderscheiding

Naast een plaquette werd Duncan ook gespeld; met een gemeentelijke onderscheiding, de Jan Blankenspeld. Deze speld krijgt de zanger voor zijn prestatie op het Eurovisie Songfestival en het op de kaart zetten van Hellevoetsluis. Leuk detail, zijn overgrootvader heeft in 1989 de allereerste Jan Blankenspeld gekregen. 

Huldiging-Duncan-Laurence-2.jpg
Bron: ANP Kippa
Huldiging Duncan Laurence
Huldiging-Duncan-Laurence-2.jpg
Deel dit artikel