Duncan Laurence vertrekt deze ochtend, 6 mei, naar Tel Aviv voor het Eurovisie Songfestival. De zanger wordt op Schiphol uitgezwaaid door fans en staat de Nederlandse pers te woord voordat hij het vliegtuig in stapt. 

Over een kleine twee weken treedt Duncan Laurence op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 16 mei met zijn 'Arcade'. Via Twitter laat Duncan Laurence weten er helemaal klaar voor te zijn en dat hij niet kan wachten totdat hij in Israël is. 

Duncan Laurence arriveert in Tel Aviv

Duncan Laurence werd feestelijk ontvangen in het vliegtuig naar Tel Aviv, met enthousiast personeel, Nederlandse vlaggetjes en de bekende Songfestival-tune. Na een goede reis, houdt Duncan Laurence het vanavond rustig. Morgen is namelijk de eerste belangrijke dag: de repetitie op het Songfestival podium. In het hotel waar Duncan Laurence verblijft, verblijven er nog tien andere delegaties.

Ilse DeLange gaat mee op reis

Met The Common Linnets 'Calm After The Storm' eindigde Ilse DeLange al bij het Eurovisie Songfestival in 2014 op de tweede plaats. Maar nu gaat ze het avontuur nog een keer meemaken, alleen nu is het niet haar avontuur, maar dat van Duncan Laurence. Ilse stapt mee het vliegtuig in naar Tel Aviv om Duncan Laurence te supporten en als onderdeel van het creatieve team van de zanger.

Bekijk de inhoud op Instagram

De eerste repetitie

Met de rest van de Nederlandse delegatie arriveert Duncan Laurence einde maandagmiddag in Tel Aviv. De rest van de dag is er dan om uit te pakken en voor te bereiden voor dinsdag: de állereerste repetitie. Rond de klok van 13.40 uur wordt TeamDuncan verwacht in de Expo Tel Aviv, de arena waar het Eurovisie Songfestival plaats zal vinden. Na ontvangst in de zogeheten 'Delegation Area' kan Duncan Laurence zich omkleden en voorbereiden voor zijn eerste on-stage repetitie.

Voorafgaand aan die repetitie krijgt hij uitgebreid de tijd om zijn in-ears te testen en er voor te zorgen dat de audio naar wens is. In een lege zaal, met alleen een plek voor de delegatie, cameracrew en een team van Eurovision gaat hij dan een aantal keer zijn 'Arcade' ten gehore brengen. 

Via Insta Stories houdt #TeamDuncan je achter de schermen op de hoogte. Morgen kun je op Facebook en Songfestival.nl de eerste beelden zien van de repetitie en meer! 

Deel dit artikel